Design by  

© 2014 ONE. Bütün hakları saklıdır.

 


 
 
ONE
TR  ENG

 

Göbeklitepe tanıtımı için dev adım [Gap Gündem – 06.06.2014]


Şanlıurfa turizminin en büyük değerlerinden bir tanesi olan Göbeklitepe Ortak Nesiller Entegrasyonu Dernegi ( ONE Derneği ) tarafından dünyaya tanıtılacak

Şanlıurfa turizminin en büyük değerlerinden bir tanesi olan Göbeklitepe Ortak Nesiller Entegrasyonu Dernegi ( ONE Derneği ) tarafından dünyaya tanıtılacak

Türkiye’nin tarihi, doğal ve kültürel değerlerini Uluslararası platformlarda tanıtmak amacı ile kurulan Ortak Nesiller Entegrasyonu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri Şanlıurfa’ya gelerek Göbeklitepe, Arkeoloji Müzesi ve Edessa Mozaik Müzesini gezerek incelemelerde bulundu. Göbeklitepe Turizmin organizasyonu ile gerçekleştirilen inceleme gezisine ONE Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Onursal Başkan Çiğdem Simavi, ONE üyeleri Tilda Tejman, Sevda Elgiz, Sevda Korkmaz, Serpil Ayaslı’nın yanı sıra Ulusal medya temsilcileri katıldı. Heyete İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ve ŞUTSO Turizm Platformu Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı eşlik etti. Cevahir Konukevinde yöresel Urfa mutfağının tadına bakan Dernek üyeleri ve Ulusal Medya temsilcileri daha sonra Göbeklitepe’yi ziyaret etti. ONE Derneği üyelerine burada Göbeklitepe kazı ekibi başkanı Prof. Dr. Klaus Schmidt tarafından Göbeklitepe’nin tarihi ve kazı çalışmaları ile ilgili bilgi verildi. Buradan yapımı devam eden Arkeoloji Müzesi ve Edessa Mozaik Müzezine geçen Dernek Üyeleri ve Ulusal Medya temsilcilerine Müze Müdürü Müslüm Ercan tarafından müzelerin tanıtımı yapılarak devam edilen çalışmalar hakkında bilgi verildi. Dernek Üyeleri inceleme gezisin ardından Şanlıurfa’dan ayrıldı.

İnceleme gezisi hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan ONE Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan; Ortak Nesiller Entegresyonu Derneği olarak amacımız; Kültürel mirasımız, tarihi ve doğal zenginliklerimizle ilgili olarak ulusal ve uluslar arası kamuoyunu bilgilendirmek, eğitmek ve bilinçlendirmek, organizasyon, sergi, toplantı, kampanya gibi benzeri etkinliklerde bulunmaktır. Türkiye’nin tarihi ve turistik bir değeri olan Göbeklitepe’yi Türkiye ve Dünyaya tanıtmak amacı ile Şanlıurfa’ya geldik. Şanlıurfa gerçekten sahip olduğu tarihi ve turistik değerleri ile turizmde yıldızı parlayacak bir şehir. Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel mekanlarını gezmek için en az 3- 4 gün burada kalmak gerekiyor. İnşallah Ekim ayında Kültür ve Turizm Bakanımız sayın Ömer Çelik’in katılımı ile gerçekleştireceğimiz etkinliklerle yurt dışından önemli isimleri burada ağırlamayı düşünüyoruz. İnşallah o zaman Şanlıurfa’ya daha çok zaman ayırma ve tanıma fırsatı yakalarız. Dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ise yaptığı açıklamada yapılan ve yapımı devam eden yatırımlarla Şanlıurfa turizminin hak ettiği noktaya geleceğini ifade ederek; tanıtım konusunda ONE Derneği Başkan ve üyelerini ve Ulusal medya temsilcilerini burada ağırlamaktan büyük onur duyduk. Tanıtım konusunda ONE Derneğinin ve Ulusal medya temsilcilerinin çalışmaları Urfa’nın kültürel ve tarihi değerlerinin tanıtımında büyük bir farkındalık yaratacaktır. Dedi.

Turizm Platformu Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı ise yaptıkları saha incelemeleri sonucunda Şanlıurfa Turizminin sorunları ve çözüm yolları konusunda geniş bir rapor hazırladıklarını, Şanlıurfa turizmi ile ilgili en önemli sıkıntılardan birisinin de tanıtım olduğunu belirterek; son zamanlarda turizm paydaşı kurum, kuruluş ve özel sektörün çabaları ile tanıtım konusunda da olumlu gelişmelerin yaşandığını müşahede ediyoruz. Turizm Platformu olarak Urfa turizmi için atılan her adımı, harcanan her emeği takdir ve memnuniyetle karşılıyoruz. Bu manada ONE Derneğinin ve ulusal medya temsilcilerinin Urfa ziyaretini çok önemsiyoruz ve memnuniyetle karşılıyoruz. Turizm Platformu olarak ta Urfa turizmi için atılacak çalışmalara her zaman destek vermeye hazırız. Dedi.

Haberin Diğer Fotoğrafları