Design by  

© 2014 ONE. Bütün hakları saklıdır.

 


 
 
ONE
TR  ENG

 

Dünya’nın Gözü Şanlıurfa’da Olacak [Urfa Gündem- 06.04.2014]


Şanlıurfa’da, tanıtımı için ciddi adımlar atılamayan Göbeklitepe’yi, Ortak Nesil Entegrasyonu dünyaya tanıtacak.

Türkiye’nin kültür-sanat ve tarihini dünyaya tanıtmak için gazeteci-yazar ve iş dünyasından gönüller tarafından Nisan ayında kurulan Ortak Nesil Entegrasyonu’nun ilk projesi Göbeklitepe seçildi. Göbeklitepe’yi dünyaya tanıtacak olan dernek üyeleri, yaklaşık 4 ay sonra düzenlenecek tanıtım etkinliği için Urfa’ya geldi.

DÜNYA’NIN GÖZÜ URFA’DA OLACAK

Türkiye’nin değerlerini tanıtım amacı ile bir oluşum içerisine girdiklerini belirten Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Göbeklitepe ve Mozaik Müzesini ziyaret etmek için Urfa’ya geldiklerini söyledi. Ekim ayında düzenlenecek etkinlik ile Göbeklitepe’nin daha çok tanınması için UNESCO ile işbirliği yapacaklarını da ifade eden Sabancı “Ekim ayında sayın Kültür Bakanımızın da katılımı ile gerçekleştireceğimiz etkinlikte yurtdışından çeşitli liderleri ve kanaat önderlerini burada ağırlamayı düşünüyoruz” dedi.

Öğlen saatlerinde GAP Havaalanına inen dernek üyeleri, Göbeklitepe ve Mozaik Müzesini ziyaret ettikten sonra akşam saatlerinde geri dönecek.

DERNEK İSTANBUL’DA KURULDU

Nisan ayında aralarında İlber Ortaylı, Reha Muhtar, Güneri Civaoğlu ve Ertuğrul Özkök gibi isimlerin de bulunduğu bir grup gönüllü tarafından İstanbul’da kurulan Ortak Nesil Entegrasyonu’nun Türkiye’nin tanıtımında önemli bir yere sahip olacağı konuşuluyor.